STAR-methode

Beeld je in, je bent op zoek naar een baan en ziet de perfecte vacature voorbij komen. Geen twijfel over mogelijk, jij bent de juiste persoon voor de functie en stuurt gelijk je uitgebreide CV op naar het bedrijf. Nu begint het, de vraagtekens ontstaan over hoe je jezelf moet voorbereiden. Wij hebben de antwoorden op deze vraagtekens. ‘De STAR- methode’.

Wat is STAR?

Ter voorbereiding van een sollicitatiegesprek raden wij jou aan om gebruik te maken van de STAR-methode. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af “maar waar staat STAR nou eigenlijk voor?”. STAR staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat. Je gaat kijken in de vacature welke vaardigheden er gevraagd worden voor de functie waar je op solliciteert en kiest hier de 3 belangrijkste uit. Daarnaast denk je na over een situatie in je recente werkverleden waarin je deze vaardigheden hebt gebruikt. Aan de hand van jouw gedrag in het verleden probeert het bedrijf te voorspellen hoe je op situaties in de toekomst zult reageren en hoe je zult handelen. Ook voor jou persoonlijk is het handig om deze methode te gebruiken om jouw kwaliteiten te presenteren aan de werkgever met een goede onderbouwing, zonder daarmee arrogant over te komen.

Wij hebben een voorbeeld STAR uitgewerkt gebaseerd op de functie van facility manager. Voor de rol van facility manager is het belangrijk dat je goed prioriteiten kunt stellen. Echter wordt deze vaardigheid bij veel functies gevraagd in iedere willekeurige branche.

Situatie:
Als facility manager had ik nog 1 week om de offertes voor een nieuwe schoonmaakpartij goed door te nemen en een aanbeveling te schrijven voorafgaand aan een maandelijkse meeting met de board of Directors. Daarnaast moest ik ook de dagelijkse gang van zaken door laten draaien. Iets wat me gemiddeld 6 uur op een dag kost.

Taak:
Mijn taak was om te zorgen dat ik alle offertes had van de juiste personen om zowel de aanbeveling te kunnen schrijven als me voor te bereiden op de meeting. Mijn dagelijkse taken mogen niet leiden onder deze extra werkzaamheden.

Actie:
Ik heb een planning gemaakt waarbij ik zorgde dat ik op maandag alle informatie had die ik moest hebben voor de aanbeveling. De andere dagen heb ik gebruikt om het rapport te schrijven en me voor te bereiden op het gesprek. Mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik bij de medewerkers en supervisors gelegd waarbij ik 2 maal per dag een controle heb uitgevoerd.

Resultaat:
Het resultaat was dat ik beide doelen behaald heb en een mooi plan kon presteren aan de Board.

STAR of STARR?

Wil je jezelf echt goed hebben voorbereid, houdt er dan rekening mee dat er een extra R gebruikt kan worden tijdens de vragen die jou gesteld gaan worden (STARR), namelijk die van Reflectie. Als je je verder wilt ontwikkelen en wilt leren van je handelen, is het noodzakelijk om de situaties te evalueren. Bedenk wat je wellicht anders had kunnen doen om een beter resultaat te behalen.

Een laatste tip die wij jou zouden willen geven is, blijf vooral jezelf, er zijn al zoveel anderen. Oefening baart kunst, maar maak het niet te geforceerd. Oefen samen met iemand op het stellen en beantwoorden van STAR-vragen, hierdoor zal je jezelf tijdens een sollicitatiegesprek zelfverzekerder voelen zonder gemaakt over te komen.

Vacatures zoeken
Independent Recruiters Groep BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close